Verenigingen

Er zijn in Nederland meer dan 1000 bridgeclubs en verenigingen. Deze zitten verdeeld over het hele land. Er zijn clubs met een eigen bridgehome waar elke avond gebridget wordt, maar de meeste clubs spelen maar 1 keer per week. Bridgeverenigingen organiseren meerdere malen per jaar evenementen, zoals de oud-en-nieuw-drive, een kroegendrive of een daverend lustrumfeest. Dit versterkt de band tussen de leden en is natuurlijk ontzettend gezellig. Bijna al deze verenigingen zijn ook aangesloten bij de NBB.

Sociaal

Lid worden van een bridgeclub zorgt ervoor dat je veel verschillende mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Bridge is namelijk een sociale denksport. De combinatie van de gezelligheid op de club en de mentale uitdaging van het bridgen zelf, zorgt ervoor dat vele leden zich geen leven meer kunnen voorstellen zonder het wekelijkse bezoekje aan de bridgeclub!

Leren

Mocht je nog niet kunnen bridgen, kun je misschien bij de bridgeclub in jouw omgeving leren spelen. Of je wordt doorverwezen naar een bridgedocent bij jou in de buurt. Na de cursus kun je gezellig meebridgen op de club! In bijna elke plaats in Nederland is wel een bridgeclub, je kunt dus makkelijk en voor een goede prijs bridge leren spelen en ook tegelijkertijd nieuwe vrienden maken.

Nederlandse Bridge Bond (NBB)

Je kunt ook persoonlijk lid worden van de NBB Bridge Bond . Als lid van de NBB Bridge Bond heb je een aantal voordelen. Je mag namelijk gebruikmaken van alle diensten en producten die speciaal voor de leden worden ontwikkeld. Een groot aantal van deze voordelen gaat automatisch, bijvoorbeeld het opmaken van je persoonlijke score-overzichten in de uitslagenservice of het bijhouden van je meesterpunten. Je ontvangt thuis ook het blad Bridge, je kunt kaderopleidingen volgen of natuurlijk de helpdesk raadplegen. De diensten van de NBB Bridge Bond hebben geen winstoogmerk. Ze zijn er voor iedereen, of je nou via internet, op een club, op een kroegendrive of gewoon thuis speelt. Als je lid wordt van een bij de NBB aangesloten vereniging, wordt je automatisch ook lid van de NBB Bridge Bond zelf.