Video tutorials

Bridge kun je bijvoorbeeld leren spelen door middel van video tutorials. Deze zijn handig omdat je duidelijker ziet wat er gebeurt, dan door alleen te lezen hoe het gaat of schematische tekeningen ervan te zien. Er zijn verschillende vormen van instructievideo's voor verschillende soorten spelers. Of je nou beginnende bridger of gevorderde bent, er zijn sowieso online video's te vinden die jouw vragen kunnen beantwoorden. Ook zijn er live beelden te volgen waar je veel van kunt leren, daarnaast zijn deze ook voor je plezier leuk om te kijken als echte bridge fan. Bridge uitleggen kan op verschillende levels, voor beginners natuurlijk wat simpeler en korter en voor gevorderden is de bridge uitleg wat ingewikkelder omdat deze meer ingaat op extra tips en tricks.

Bridge tutorials voor beginners

Voor beginners zijn de meeste video's te vinden online. Er zijn bridge tutorials die de basis van het spel kort tonen. Je hebt ook bridge tutorials die stap voor stap heel voorzichtig alles uitleggen. Bridge video's die een eenvoudig gespeeld spel bridge uitleggen, zijn vooral voor mensen die helemaal niks of alleen de basis kennen, om het nog wat te verduidelijken en tips te geven. Minibridge is ook online met video tutorials te leren, deze zijn vaak op een speciale manier leuk voor kleinere kinderen gemaakt.

Gevorderden

Ook gevorderde bridgers kunnen van bridge video's dingen leren. De bridge video's gericht tot gevorderden geven vooral tips en tricks waarmee je je bridge succes kunt verbeteren. Live beelden van evenementen bekijken als gevorderde bridger is ook handig. Zo zie je tips en tricks daadwerkelijk gebruikt worden tijdens het spel en kun je zien hoe je iets wat misgaat kan oplossen.

Cursussen

Online kun je ook bridge cursussen volgen. Veel van deze cursussen hebben software die erbij hoort of op een andere manier beelden die het bridge leren spelen vergemakkelijken. Ook zijn van sommige boeken e-books gemaakt. Vaak heb je dan extra toegevoegd beeldmateriaal dat het leren bridgen eenvoudiger maakt.

Video's

Hieronder volgen een aantal video's waarin verschillende onderdelen van bridge worden uitgelegd, natuurlijk uitermate geschikt voor beginnende bridgers, maar ook wel interessant voor gevorderden.