Leer bridge spelen

Bridge is een aangrijpend en opwindend kaartspel waarin je veel vermaak kunt hebben. Voornamelijk vereist het spel logisch denken, geheugen, concentratie en natuurlijk een goed samenwerkingsverband tussen de partners. De geluksfactor is laag in het spel, vaardigheden zijn veel meer van belang. Vanwege de manier waarop gespeeld wordt, krijgt het spel een gezelligheidsfactor. Er zijn enorm veel clubs en verenigingen waarbij je je kunt aansluiten, ook kun je meedoen aan grotere evenementen zoals toernooien en dergelijke. Bridge leren spelen kan op verschillende manieren, hoe dan ook is het een ontzettend leuke hobby.

Altijd en overal bridgen

Bridge is een sociale sport, je speelt namelijk steeds tegen andere paren. Het sociale element is even belangrijk als het verstandelijke element. Er is ruim contact met mensen van verschillende achtergronden en leeftijden. Wel speel je het spel altijd samen met je partner. Met hem of haar breng je dus behoorlijk wat tijd door, het interessante wordt dan het onderhouden van een goede samenwerking. Een groot voordeel aan het spel is dat je het altijd en overal kunt spelen, de spelregels zijn namelijk wereldwijd dezelfde. Hierdoor kan het spel, waar dan ook, eerlijk en zonder enigheid gespeeld worden. Ben je op vakantie in het buitenland en je zoekt nog activiteiten? Vantevoren bridge leren is dan een leuk idee, aangezien het toch in elk land op dezelfde manier gespeeld wordt en er vast en zeker in de buurt een club of iets dergelijks is! Toch is elk spel anders, vaak kun je leunen op je ervaring met het spel en je partner, maar soms moet je creatief en intelligent improviseren. Omdat het constant uitdagend is, blijf je altijd nieuwe tips en tricks van bridge leren.

Bridge leren?

Het spel wordt met 4 spelers gespeeld, in tweetallen. Jouw partner zit tegenover je. Je probeert op elk spel samen met je partner meer slagen te maken dan de tegenpartij. Dit doe je door te proberen vooruit te lopen op de evenementen tijdens het spel. Dit klinkt veel ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Iedereen kan namelijk bridge leren spelen! Een spel duurt circa 10 minuten. Per sessie worden er in competitieverband doorgaans 24 spellen gespeeld. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om je te herstellen na een spel dat mogelijk niet al te best ging.

Wil jij graag bridge leren spelen? Hier vind je een aantal video tutorials en kort samengevat de spelregels. Wij wensen je succes en veel plezier met spelen!