Leer Bridge met Berry Westra (deel 1 t/m 4)

Iedereen die is geïnteresseerd in deze sport, weet ook wie de topspelers zijn. Berry Westra – Bridge is dan ook waarschijnlijk de eerste koppeling die je maakt. Veel bridgers hebben het spel ook leren spelen met de instructieboeken van Berry, Bridge in een flits en Leer Bridge met Berry. Van wie zou je het namelijk beter kunnen leren dan van dé bridger van Nederland zelf?!

Meer van Berry Westra

Naast Bridge in een flits, heeft Berry Westra ook de serie boeken Leer bridge met Berry Westra. Deze serie bestaat uit 4 delen. Tevens is dit ook Berry's populairste instructiereeks. Iemand die zelfs nooit een spel kaarten in zijn of haar handen heeft gehouden, zal aan het einde ook het zogenoemde Berry Westra Bridge onder de knie hebben en enorm succesvol zijn in de sport. In deze set boeken legt Berry namelijk eenvoudig en redelijk uitgebreid de spelregels uit. Hij licht verschillende termen toe, toont zijn eigen succesvolle tactieken en nog veel meer! Als je dus bridge wil leren tot op bijna een professioneel level, dan is Leer bridge met Berry Westra een uitstekende reeks om te proberen! Hieronder volgt in het kort waar elk deel over gaat.

Leer Bridge met Berry 1

De koning der kaartspellen is natuurlijk Bridge, helaas heeft het wel de reputatie dat het moeilijk te leren is. Berry Westra, wereldkampioen bridge, mede bekend door de term Berry Westra Bridge, maakt het in dit boek, het eerste deel van Leer Bridge met Berry Westra, ontzettend gemakkelijk. De regels van het spel worden helder uitgelegd, zodat ook iedereen zich het spel eigen kan maken. Zelfs de vers startende bridger kan bijna direct aan de kaarttafel mee plaatsnemen.

Leer Bridge met Berry 2

Na het eerste deel gelezen te hebben, heb je je als speler de eerste beginselen van het bridgen eigen kunnen maken. In dit tweede deel van Leer Bridge met Berry, gaan we wat dieper de basistheorie in. Daarnaast komen er ook nieuwe items naar voren zoals signaleren, preëmptief bieden en slembieden. Ook wordt er aandacht besteed aan het af- en tegenspel. Na dit tweede deel van de cursus, zal de startende bridger zich goed staande kunnen houden aan de kaarttafel.

Leer Bridge met Berry 3

Dit derde deel van de cursus Leer Bridge met Berry Westra biedt aan de halfgevorderde bridger de kans zijn kennis te verbreden. In dit boek wordt vooral aandacht besteed aan af- en tegenspel. Het maken van een plan staat hierbij centraal. Ook bereidt het boek de speler voor op club- en toernooibridge. Na dit gelezen te hebben, zullen weinig gebeurtenissen aan de kaarttafel nog verrassend zijn.

Leer Bridge met Berry 4

Het vierde deel van deze reeks is tevens ook het laatste deel van deze viertrapsraket, die de speler opleidt van eerstbeginnende tot wedstrijdbridger. Je leert als lezer hoe je moet omgaan met regelmatig tussenbiedende tegenstanders. Ook komen er wat inzichtelijke begrippen te pas, zoals tempo en timing. Verder wordt er nog gekeken naar hoe de experts kaartlezen en tellen.