Bridge voor dummies

Bridge voor dummies is een boek over bridge voor beginners. Het vertelt effectief hoe je het spel speelt. In het begin krijg je een stoomcursus bridgen. Vervolgens gaat het boek verder met een groot aantal speldiagrammen en voorbeelden, uitvoerige informatie over de puntentelling, slimme biedtechnieken en een lijst met bronnen. Bridgekampioen Eddie Kantar is de auteur, hij legt met dit boek over bridge voor beginners de strategieën bloot die je moet volgen om dit pakkende spel succesrijk te spelen.

Eddie Kantar

Edwin Bruce Kantar is tweevoudig wereldkampioen bridge en Grand Master van de World Bridge Federation. Hij leerde het spel te spelen op zijn 11e en begon met lesgeven toen hij 17 was. In het begin gaf hij alleen les aan zijn vrienden, maar later ook aan de University of Minnesota, waar hij zelf student was. Naast de twee wereldkampioenschappen, heeft Kantar ook 15 NABC's (North American Bridge Championships) gewonnen. Behalve Grand Master van de WBF is hij ook Grand Life Master van de ACBL (American Contract Bridge League).

Andere werken van Kantar

Eddie Kantar heeft in totaal meer dan 35 bridge boeken geschreven. Ook schrijft hij columns voor verschillende bridge magazines, namelijk ACBL Bridge Bulletin, The Bridge World en Bridge Today. Een van zijn boeken, Complete Defensive Play, staat in de top 20 favoriete bridge boeken van schrijvers en spelers. Ook hebben 6 van zijn boeken de ABTA (American Bridge Teachers' Association) award gewonnen.

Berry Westra bridge

Naast Kantar hebben we natuurlijk ook onze eigen bridge auteur en top bridger, namelijk Berry Westra. Westra heeft verschillende soorten bridge boeken geschreven. De populairste boeken zijn de boeken over bridge voor beginners. Naast instructieboeken, heeft Westra ook bridge boeken die je voor je plezier kunt lezen. Inmiddels zijn de technieken van Westra zo bekend, dat deze onder echte bridge kenners ook bekend staan als Berry Westra Bridge of Bridge volgens Berry. In zijn instructieboeken legt hij stap voor stap aan beginners uit hoe hij het spel speelt, zo kom je dus te weten hoe Berry Westra Bridge is ontstaan.